Hur går det till att ta sitt körkort

Hur går det till att ta sitt körkort intensivt.

De är några viktiga steg och beslut du själv måste fatta innan du bestämmer dig för ett upplägg som passar dig. Så ta dig lite tid att läsa denna enkla guide på hur du skall gå tillväga.

 

Nr 1: Skaffa dig ett körkortstillstånd. Mer information och ansökan hittar du på www.transportstyrelsen.se  Om du behöver hjälp med ett synintyg fixar vi det gratis på Trafikskolan.

Nr 2: Läs guiden om( vilket paket)som passar just dig noggrant.

Nr 3: Bestäm dig för om du vill göra din utbildning på 2,3 eller kanske 4 veckor.

Nr 4: Ta reda på ett datum som passar just dig kontakta oss för att få reda på om vi har några lediga platser under just dina veckor.

Nr 5: Boka in kursen och betala in grundavgiften

Nr 6: Se till att övningsköra hemma  på rätt sätt fram till utbildningen och börja med teorin när du får en stund över.

 

Ex: Upplägg på en person som gör sin utbildning under 2,5 veckor och har köpt ett 25 paket.

Första veckan kör du 3 st lektioner per dag under tiden kan du läsa och plugga i elevcentralen premium.Första veckan har du kört 15 st lektioner. Vecka 2 kör du 2 st lektioner per dag Måndag- Onsdag på Torsdagen gör du din halkbana  och på Fredagen gör du din risketta kurs. Sista veckan  kör du 2 st lektioner på Måndag och 2 st innan uppkörningen som du har på Onsdagen.

 

När du bestämt dig för ett start datum och ett specifikt kursutbud så kommer du få ett Utbildningschema mailat samt hemskickat. Kolla detta noggrant så att allt stämmer enligt din önskade beställning. Du kommer även att få en inloggning så att du med en gång kan starta att göra elevcentralen premium  via elevcentralen.

När du kommer till trafikskolan får du träffa din Trafiklärare som kommer att börja med att ge dig en kort info om trafikskolan samt ge dig inloggningsuppgifter.

På din 1:a körlektioner kommer trafikläraren ge en tydlig info om bilen och under någon av de första lektioner kommer vi även att stämma av så att din kunskapsribba känns bra jämfört med  vilket intensivpaket du valt. Du har givetvis möjlighet att ställa frågor och i viss mån går de givetvis att justera intensivpaketen om du behöver fler eller färre lektioner. Detta kan för oss vara lite klurigt att ge en helhetsbild av en elevs förmåga men vi gör så gott vi kan så att du får en utbildning som passar just dig.

Körlektionerna varvas med plugg  vid  våra 6 st elevdatorer. I slutet på v2,3 eller 4 beroende på vilken tid du valt att ha din kurs så kommer du tillsammans med en trafiklärare åka till Kristineheds trafikövningplats i Halmstad där du under en halv dag kommer att göra din halkbanekurs( trafiklärarna på POS har själva kurserna på halkbana) så du kommer vid de här laget ha ett känt ansikte som lärare om man känner sig nervös eller stressad.

Sista veckan kommer du också få deltaga på en risk1:an kurs under 4h som handlar om betenden, alkohol, droger trötthet och andra saker som påverkar din förmåga att köra bil på ett trafiksäkert sätt.

Kursveckan avslutas med att du kör en bedömningslektion med en annan än din ordinarie lärare för att få en bild över din kunskapsnivå  inför uppkörningen.  När detta är gjort kommer du tillsammans med din trafiklärare utvärdera vad som ev behöver tränas på hemma eller på trafikskolan inför uppskrivning samt uppkörning.

 

Krav vi på Intensivkursnu.se ställer på dig som kund.

  • Du skall ha betalt in hela summan på intensivkursen senast 2 veckor innan angiven kursstart.
  • Du skall vid kursstart ha ett giltigt körkortstillstånd samt en giltig legitimation som är giltig tills båda proven är färdiga.
  • Du skall den sista veckan på kursen ha klarat fram till och med sluttest på trafikskolan(om inte detta är klart har vi på POS rätt att avboka inbokat prov)
  • Du skall körmässigt tillgodose de krav som vi på POS ställer innan uppkörning genomförs(annars har vi rätt att avboka bokat prov)
  • Du skall tala samt förstå god Svenska eller Engelska(eftersom kursinformationen enbart finns på dessa språk)

Om de är något du som kund funderar på är du alltid välkommen in till oss eller ring oss på 0340-13610 samt maila till info@postrafikvbg.se


Descargar musica